Rondreis Gardameer 2020 (IT)

Onze jaarlijkse zomervakantie tijdens juli en augustus 2020 werd omwille van COVID-19 voornamelijk bepaald in welke regio in Europe reizen vanuit België toegelaten was. Ons oog viel daarom op het mooie Italiaanse Gardameer. We kozen voor een rondtrip op enkele plaatsen rond het meer om zo de sfeer van de verschillende kanten van het meer eens te kunnen opsnuiven. Met vele mooie herinneringen troef!

Onze rondtrip startte in Camping Europa Silvella, een prachtige plek direct aan het Gardameer. Het zuidwestpunt van het langgerekte Gardameer is ongetwijfeld het mooiste gedeelte van het meer. Lekker kamperen tussen de olijfbomen, magnolia’s en acacia’s. Vanaf het strandje is het uitzicht bellissimo!

Het privé rots- en kiezelstrand is misschien wel het meest geliefde plekje van de camping. Prachtig uitzicht over de baai, lekker zonnen, pootje baden op de houten pier. Het leven aan het Gardameer is mooi. De camping ligt op een glooiend terrein. Vanaf de steiger is het uitzicht fenomenaal. De meeste stacaravans hebben een plaatsje op het hoger gelegen deel.

We huurde een bootje voor enkele dagen en verkenden vanuit de camping met eigen aanlegsteiger, die trouwens vlakbij onze staanplaats lag, verschillende hoeken van het Gardameer. Echt de moeite waard! Er zijn vele verhuurbedrijven rond het Gardameer en er geldt een algemene snelheidsbeperking van 20km/uur, je kan dus zonder vaarbrevet overal een bootje huren en de vele mooie plaatjes rondom het meer op eigen houtje verkennen.

De tweede stop bracht ons naar het volgende mooie plekje aan het Gardameer, Desenzano del Garda waar we verbleven op Camping Village San Francesco.

Via Gole, Dimaro TN, Italië

Viale Roma, 7, 37017 Lazise VR, Italië

Strada Vicinale S. Francesco, 25015 Desenzano del Garda BS, Italië

Via Silvella, 10, 25010 San felice del Benaco BS, Italië